News / Blog

< Back to overview

Veelgestelde vragen: Hoeveel uren?

De vraag die ons het meeste gesteld wordt, is hoeveel uren een kameraanbieder kan vragen voor kamer of hoeveel uren een kamerzoeker beschikbaar moet zijn voor werk. 


Dit is voor ons moeilijk te beantwoorden, omdat de situaties zeer verschillend zijn. In onze FAQ op de website leggen we uit, dat een kameraanbieder het beste kan uitgaan van de "marktprijs" voor de kamer en dan dit bedrag deelt door een uurloon dat passend is voor de werkzaamheden die gevraagd worden. Dus bijvoorbeeld een kamer die voor € 450 verhuurd kan worden, gedeeld door € 7,50 per uur voor kinderverzorging. Dat komt op 60 uur per maand, wat ca. 15 uur per week inhoudt.

Toch zien we ook kamers waar de aanbieders 25 uur of zelfs meer per week vragen. Als wij denken dat hier een rekenfoutje is gemaakt, nemen we contact op met die aanbieder. Maar soms gaat het ook meer om een au-pair-achtige constructie en wordt er daarbij een vergoeding aangeboden. Of de kamer is eigenlijk een hele woning met eigen sanitair en andere voorzieningen. Een aanbieder mag natuurlijk vragen wat hij/zij wil, maar in de praktijk zullen alleen redelijke voorstellen ook een match worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kamerzoeker. Slechts 3 uur per week beschikbaar zijn voor een kamer van 20 m2 zal niet lukken... Lees dus in ieder geval de gehele beschrijving van de kamer of kamerzoeker goed door, ook de informatie die pas zichtbaar is nadat je bent ingelogd.

Als een aanbieder op zoek is naar een vervanging voor een au-pair en veel uren werk nodig heeft per week, dan is het zinvol om met elkaar te overleggen over vergoeding, ziektekostenverzekering, zakgeld e.d. En natuurlijk moet er goed nagedacht worden of zoiets nog te combineren is met een studie, of dat dit meer een optie is voor diegenen die dit werk "full-time" willen doen.