organisaties

Room in Return vindt uw “helpende bewoners”

 

Room in Return (RiR) heeft speciaal voor (zorg)organisaties, gemeenten, bedrijven en verhuurders een uniek aanbod. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Waarom Room in Return?

Woonzorgcentra, corporaties, gemeenten, elk type verhuurder kan te maken krijgen met leegstand. En of er nu sprake is van leegstand of niet, de leefbaarheid van een wijk of complex moet ook goed blijven. Het integreren van verschillende bevolkingsgroepen kan hiertoe zeker bijdragen.

De combinatie van jongeren met ouderen blijkt prima te functioneren! Een paar voorbeelden waar dit al een tijd lang gebeurt zijn Humanitas Deventer en Careyn Tuindorp Oost. In Deventer is dit initiatief bedacht door Gea Sijpkes, die als eerste studenten liet wonen en werken in een verzorgingstehuis. De studenten betalen een kleine vergoeding voor de kamer en de energiekosten en verrichten een afgesproken aantal uren vrijwilligerswerk per week. Inmiddels heeft dit initiatief veel media-aandacht gekregen, zowel landelijk als wereldwijd en wordt het overal geprezen. (Zie  NOS.nl, NIeuwsuur ) Ook bij Careyn in Tuindorp Oost wonen inmiddels zo'n 50 jongeren en zijn zowel de ouderen als de jongeren erg tevreden over hun woonsituatie. (Zie: Careyn.nl, Studentenhuisvesting, PDF-document ) Positief voor alle partijen dus en ook volgens RiR een win-win situatie, omdat de leefwerelden van ouderen en jongeren daadwerkelijk met elkaar worden verbonden.

Iedere organisatie die te maken heeft met leegstand, of die woonruimte beschikbaar kan stellen, kan gebruik maken van de diensten van RiR. Door een kamer of andersoortige woonruimte aan te bieden aan een student* hoeft deze niet te lenen voor de huur van een doorgaans dure studentenkamer. Van de studenten wordt verwacht dat zij een bepaald aantal uren per week werken: aandacht besteden aan de medebewoners, helpen bij de broodmaaltijd of fungeren als klankbord voor de senioren. Of de bewoners in de wijk helpen met het groenonderhoud, huis-tuin-en-keuken-klussen, het buurtfeest verzorgen of helpen in het wijkcentrum of bij de soos. Er zijn nog vele andere taken te bedenken die studenten kunnen en graag willen verrichten in ruil voor woonruimte.

De belangstelling van de studenten is erg groot, ook ingegeven door de ontwikkelingen van het leenstelsel. Uit een enquête van RiR  blijkt dat 33% van de studenten wel 11 tot 15 uur per week wil werken voor een gratis kamer. Schoonmaken, koken en bijles geven behoren tot hun favoriete activiteiten. Als het aan RiR, komt daar ook het helpen van senioren bij.

 

Wat kan Room in Return voor organisaties doen?

RiR is al actief in alle studentensteden maar ook daarbuiten en brengt als platform kamerzoekers en particuliere kameraanbieders bij elkaar, waarbij de bewoner geen of weinig kostgeld betaalt en in ruil daarvoor diensten levert. Bijvoorbeeld door een aantal uren per week als babysitter te werken in een gezin, of door boodschappen of klussen te doen voor de ‘kostgever’.

Wilt u als organisatie ook zo’n mooie match tot stand brengen en leegstaande woonruimte vullen? Dan kunt u natuurlijk “gewoon” een account bij RiR aanmaken en uw kamer(s) via het website-platform aanbieden. U kunt dan zelf het gehele selectieproces in eigen handen houden en ook zelf actief zoekende studenten benaderen.

Naast het bieden van een website-platform bieden wij organisaties echter ook de mogelijkheid het gehele selectieproces door RiR te laten afhandelen. Wij vinden dan op basis van een no-cure-no-pay-model geschikte kandidaten voor uw kamer(s). Samen maken we een zoekprofiel op voor de ideale kandidaten en met dit profiel in de hand gaan we voor u op zoek. RiR informeert, contacteert, selecteert en screent de kandidaten en aan het einde van het traject heeft u de helpende bewoner(s) die u zocht. Laat u RiR voor u zoeken naar kandidaten, dan bent u gegarandeerd van ruime aandacht voor uw oproepen en een kritische selectie van kandidaten waardoor u zeker bent van een succesvolle match.

 

Neem voor meer informatie over onze werkwijze of een individuele offerte contact op met Marijt de Jong van Room in Return via info@roominreturn.nl of marijt@roominreturn.nl

 

Marijt de Jong, Florien Wildeman

 

Room in Return, Zakelijke Markt

 

 

* Het hoeft niet altijd om een student te gaan, ook promovendi en werkende jongeren komen in aanmerking.