Hoe werkt het?

jij biedt of zoekt een wederdienst

Tegelijkertijd hebben steeds meer mensen geregeld wat hulp nodig in en om het huis. Met de kinderen, huisdieren, huishoudelijk werk, noem maar op. Of gewoon voor wat gezelschap en een beetje aanspraak. Misschien kan jij ze wel helpen?

samen kom je tot een goede deal

Room in Return wil jullie de kans geven elkaar te vinden. Snel en gemakkelijk. Iemand die jullie zolderkamer dolgraag wil bewonen en daarvoor de kinderen van school haalt en af en toe kookt en babysit. Betaling? Niets daarvan, gewoon een kamer in ruil voor hulp!

 

Hoe werkt Room in Return?

 

 

Room in Return brengt kamerzoekers en kameraanbieders bij elkaar. Op een eigentijdse manier: zonder geld. Als tegenprestatie voor de kamer levert de kamerbewoner namelijk wederdiensten. Zo ontstaat een win-win scenario voor beide partijen. We leggen in 6 stappen uit hoe dat werkt:

 

 

Stap 1 - Stel jezelf de belangrijkste vraag

 

Ik zoek een kamer - Bedenk of het concept Room in Return bij jou past. Kun jij een bepaalde dienst leveren en heb je hier ook daadwerkelijk tijd voor? Zeg je JA? Dan is het verstandig om je aan te melden.

 

Of

 

Ik heb een kamer over en kan wel hulp gebruiken - Bedenk eerst of je wel iemand in huis wilt halen. Zet vervolgens op een rijtje welke wederdienst je voor de kamer zou willen. Heb je hier een goed gevoel bij? Dan is Room in Return precies wat je zoekt!

 

 

Stap 2 - Kijk gerust eerst even rond

 

Je kunt zonder profiel alvast een kijkje nemen op de website. Zo krijg je een idee van de kamerzoekers en de aangeboden kamers met de bijbehorende diensten. Ook vind je op de site juridische informatie over het concept en een voorbeeldcontract. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen (FAQs).

 

 

Stap 3 - Voorbereiding

 

Ben je overtuigd? Dan kun je een account aanmaken, om actief te zoeken naar de juiste, behulpzame kamerbewoner of de kamer die bij jou past. Zorg voor je begint voor een goede profielfoto en een duidelijke tekst. Hoe beter je informatie, des te makkelijker je een match maakt.

 

Bedenk als kamerzoeker waar je goed in bent en ervaring mee hebt, wat je allemaal wilt doen en hoeveel tijd je in de wederdienst kunt steken.

 

Als kameraanbieder is het belangrijk om duidelijke foto’s van de aangeboden kamer te maken. Zorg dat je de afmetingen van de kamer kent, weet wat er allemaal in staat en welke voorzieningen gezamenlijk gebruikt kunnen worden. Ook belangrijk: bedenk welke tegenprestatie je van de kamerbewoner verlangt. (NB. Foto’s hoeven qua grootte niet aangepast te worden; dit doet de website vanzelf.)

 

 

Stap 4 - Aanmelden

 

Ben je klaar met de voorbereiding? Klik dan op de knop “aanmelden”, rechtsboven in de pagina. Je wordt stap voor stap door het aanmeldingsproces begeleid. Tijdens de aanmelding kun je ook het URL van je Facebook-pagina opgeven. Dit is meteen een mooie vorm van referentie, waardoor jouw Room in Return profiel aan kracht wint. Na succesvolle aanmelding ontvang je gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je voortaan kunt inloggen.

 

Kosten

Room in Return is nog niet zo lang geleden begonnen. Tijdens de opstartperiode konden zowel kamerzoekers als kameraanbieders gratis een account aanmaken. Om de website in de lucht te houden, te verbeteren en meer kamers online te krijgen vragen we nu een bedrag van € 4,95 voor een periode van 3 maanden, waarna je kunt opzeggen of verlengen. Je kunt betalen met PayPal, iDeal en creditcard.

 

 

Stap 5 - Inloggen en op weg naar de juiste match!

 

Je kunt nu inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord en reageren op het aanbod. De uitgebreide beschrijvingen van kamers en kamerzoekers zijn nu ook zichtbaar en natuurlijk de contactgegevens. Je kunt trouwens ook inloggen via Facebook. Dat is wel zo handig als je niet weer een gebruikersnaam en wachtwoord wilt onthouden!

 

Op naar een nieuwe kamer of een behulpzame huisgenoot!

 

 

Stap 6 - Elkaar gevonden?

 

Hebben jullie elkaar gevonden? Dan wordt het tijd om te onderhandelen. Maak afspraken met elkaar over de wederdienst, het aantal uren, het contract en de huisregels. De juridische sectie kan hier hulp bieden. Is alles duidelijk en zijn jullie beiden tevreden? Dan is er sprake van een deal en kunnen jullie profiteren van elkaars aanbod!

 

En als het niet goed loopt?

Het kan zo zijn dat een deal niet loopt zoals het zou moeten. Het is jammer, maar niet onmogelijk. Als er echt alles aan is gedaan om er samen uit te komen, zit er helaas niets anders op dan de wegen te scheiden. Zorg er daarom voor dat je een contract opstelt waarin jullie de opzegtermijn regelen. In ons voorbeeldcontract kunnen beide partijen te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

 

Meer vragen?

Als je problemen hebt bij het aanmaken van een account – of een andere vraag over Room in Retrun hebt – kijk dan in onze veelgestelde vragen (FAQs). Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij zijn hier om te helpen!