Nieuws / Blog

< Terug naar overzicht

De biologische student

Als er iets is waar ik echt vrolijk en gelukkig van kan worden, is het wel biologische producten gebruiken. Dit verschilt bij mij van dierlijke bijproducten tot persoonlijke verzorging en alles daartussen in. In deze blog geef ik jullie een rijtje met fantastische biologische producten en waar ze te vinden zijn! (En ik geef jullie met de bijhorende foto een klein kijkje in mijn assortiment!)


1. Vleesvervanging

Ekoplaza (Twijnstraat à Utrecht!) maakt me blijer dan ooit met de fantastische champignonburger van De Paddenstoel die je het gevoel geeft op heerlijk mals vlees te kauwen, terwijl je in werkelijkheid goed bezig bent als vegetariër of flexatariër. De burger smaakt niet naar champignons en heeft een lekker krokant laagje waardoor iedere hap opnieuw weer feest is. Wil je eens extra exotisch doen? Neem je smaakpapillen dan mee op reis en proef de Zeeuwse Zeerwierballetjes. Zeewier vies? Houd op hoor.. De Zeeuwse Zeewierballetjes van ProLaTerre (Superfair, Biltstraat à  Utrecht) zijn heerlijk voor bij de rijst, aardappelen, of voor bij de borrel. (Biologisch) wijntje er bij en genieten maar.


2. Snoep

De suikervrije zoute dropslierten van de Candy Tree (willekeurig welke biologische/natuurwinkel) zijn mijn absolute snoep-favorieten. (Deze missen op de foto omdat ik er niet van af kan blijven en ze dus heb opgegeten..) Deze dropslierten doen het goed bij jong en oud, en weten je net als de ‘standaard’ dropveter steeds weer te strikken voor nog een hapje. Het fijne van Candy Tree is dat je dit merk werkelijk in elke natuurwinkel kan krijgen. En als je dan toch in een natuurwinkel/biologische winkel bent.. Probeer dan meteen de citroenlolly (op een houten stokje!) van Candy Tree. Gezoet met appeldiksap en het plakken aan je tanden is deze lolly helemaal waard, geloof me. Al het snoep van Candy Tree is suikervrij, glutenvrij en veganistisch.
Onder andere te verkrijgen bij Ekoplaza, SuperFair en de Groene Winkel in de Voorstraat.

 

3. Dierlijke bijproducten

Jumbo, wie kent deze winkel vol gele kleur niet? En wie kent het biologische assortiment van het huismerk van de Jumbo nog niet? Ga je eens gauw schamen! En ga eens gauw proeven hoe lekker biologisch kan zijn, voor een zeer portemonneevriendelijke prijs. Een leuke extraatje van deze biomelk is dat je ’s avonds bij de boer langs kan gaan om het melken te bezichtigen. Zie een pak voor meer informatie! Zin in een écht stukje vlees? Loop even naar de Biologische Slager in de Biltstraat en bekijk meteen de Biologische eetwinkel die daarnaast zit!

 

4. Pizza en andere kant-en klaarmaaltijden

Superfair (Biltstraat) kon me niet vrolijker maken toen deze pizza’s me opvielen. De pizza’s van pizzamerk Du Moulin zijn overheerlijk! Waar je in de winkel zo’n drie euro betaald voor een pizza met extra E-nummers en glucose-fructosestroop, heb je voor ongeveer vier euro per stuk een pizza die vrij is van E-nummers, geraffineerde suiker en een pizza die vol zit met biologische ingrediënten! Mijn twee favorieten zijn de geitenkaaspizza en de pizza met gorgonzola en stukjes paprika. Heerlijk! Vergeet ook vooral niet bij de Superfair de vegetarische moussaka uit de koeling te proberen. Je weet niet wat je proeft en het is elke cent van de vijf euro helemaal waard.

 

5. Persoonlijke verzorging

Mijn nummer één favoriete merk is Weleda. (Superfair, Eko Plaza, Etos, Kruidvat, iedere drogist en natuurwinkel..) Weleda heeft een rij natuurlijke verzorgingsproducten op de markt gebracht die niet op dieren getest zijn, die biologisch en natuurlijk zijn, die goed betaalbaar zijn én nog eens heerlijk ruiken. Zelfs mijn vriend gebruikt de Weleda-douche altijd wanneer hij bij mij is. Dit kan ook makkelijk omdat de geuren redelijk unisex zijn. Mijn persoonlijke favorieten zijn de amandel-gezichtsmelk en de duindoorn-douchecrème. Wat ook erg fijn is, is de shampoo van Traay. Traay is een merk dat onder andere honing (en vergeet de rijststroop ook niet!àzie foto) verkoopt, en sinds een tijdje ook natuurlijke shampoo en douchegels. De shampoo’s ruiken naar een wandeling in het bos en al die geuren komen gewoon uit dit flesje. Met exotische geuren als rozemarijn en cypres en de wat meer standaard geuren als ‘rozen’ en ‘kamille en honing’ is er voor ieder wat wils.

En, wie van jullie spot ik binnenkort in mijn favoriete biowinkel? En hebben jullie nog biologische winkeltjes die ik niet genoemd heb en die ik écht moet ontdekken?

Liefs,

Charlotte.