News / Blog

< Back to overview

Vintage Student

Het begon vier jaar geleden, toen mijn oma kwam te overlijden, allemaal met een klok. Niet zomaar een klok, maar een prachtig klokje dat zij in haar huis had staan. Ik mocht onder andere de klok hebben na haar overlijden. Toen ik anderhalf jaar geleden op kamers ging wonen, verhuisde de klok met me mee. Mijn andere oma vond het zo leuk dat ik op kamers ging, dat ik wat dingen van haar kreeg om mijn kamer mee op te leuken, een theepot, een Perzisch tapijt, een prachtige oude vaas met een tak er in... Prachtig!


Daar genoot ik een jaar intens van, tot ik in oktober 2015 ging verhuizen! (Zoals je ook hier in mijn vorige Blog kan lezen.) Toen had ik ineens een stuk meer ruimte! Dus toen ik de week voor het verhuizen met mijn moeder in Zierikzee (Zeeland) was, gingen we naar een tweedehands winkeltje, de Soepkokerij. Daar vond ik een paar fantastische vintage stoelen én een tafeltje dat er goed bij zou passen. Ik kocht ze meteen en een paar dagen later stonden ze in mijn kamer. Van mijn oma kreeg ik ook de spiegel die ze vroeger (lees: ongeveer 20 jaar lang) in de gang had hangen en recent ingeruild heeft voor een ander exemplaar. Toen ik ook nog mijn motorpak uit de 80’s/90’s in een van mijn kasten ophing en wat oude porseleinen theekopjes plaatste op het tafeltje, was mijn vintage kamer bijna compleet. Daarna was het een kwestie van zoeken naar wat ouder ogende objecten (die stiekem hartstikke nieuw zijn!) voor in de vensterbank en voilà, een kamer met een andere uitstraling dan de veel geziene ‘IKEA’-uitstraling.

En dan de belangrijkste vraag: waar vind je dan die fantastische vintage dingen voor in je studentenkamer?

We kennen allemaal het Kaufhaus wel, punt. Daar ga ik het dan ook zeker niet over hebben. Waar ik het wel met jullie over wil hebben is een 'great little place' in een werfkelder aan de Oudegracht. Elke vrijdag en zaterdag vind je bij 'de Vintagetent' super gave accessoires voor in je kamer. Spoileralert: ik heb er een paar prachtige pareltjes gevonden. Denk aan theekopjes, kettingen, sleutelhangers of oude spiegels. Hoe vind je de Vintagetent? Zoek vooral niet naar een tent, maar loop naar het deel van de Oudegracht waar ook de Joker (spellenzaak) zit, voorbij café België. Loop het trapje af en je vindt er een hondje dat braaf op een stoel zit te wachten om jou de weg te wijzen naar de Vintagetent. Allemaal héél Alice in Wonderland, vooral wanneer je de bonte verzameling theekopjes ziet. Als je meer van de Vintage kleding bent, heb ik twee tips voor je.

Tip één: Sisters Vintage  -  Dat is het trapje nabij de Vintagetent weer op en je bent er! Je vindt er schoenen, tassen, jurken, maar ook sieraden als armbanden, oorbellen en kettingen! 

Tip twee is een tip voor iedereen in Nederland én België: neem eens een kijkje op Facebooks De Vintage Markt. Do I need to say more?

Leef je uit, enne.. Laat je even in de reacties weten wat je van mijn kleine verzameling vindt, en mogelijk of je een keer naar Sisters Vintage en de Vintagetent gaat? Bijgevoegde foto laat je wat van mijn eigen vintage pareltjes zien! 

Liefs uit Utrecht,

Charlotte!