News / Blog

< Back to overview

Top 10 leukste studenten bijbanen in de lente

De lente is weer begonnen. We moeten nog even wachten op het echte zonnige lenteweer, maar met op zoek gaan naar een leuke bijbaan kan je niet vroeg genoeg beginnen. Ondanks dat het oppassen op de kinderen en het huishouden als room in returner vaak veel tijd in beslag neemt, moet er natuurlijk ook geld verdiend worden. Met de komst van de lente en de zonnestralen zien we de eerste terrassen alweer volstromen en ook gaan mensen weer naar buiten om lekker te sporten. Dit betekent dat in de horeca, recreatie en evenementen branche weer genoeg werkaanbod beschikbaar is. Welke van de top 10 lente bijbanen past perfect bij jou?

  1. Horeca medewerker

De terrassen worden weer buiten neergezet en bij de eerste zonnestralen zitten de terrassen alweer vol. Genoeg werk beschikbaar dus in de horecagelegenheden. Ben jij een duizendpoot, sociaal vaardig en kun jij onregelmatige werktijden juist goed combineren met jouw studie? Dan is een bijbaan in de horeca jouw ideale lente bijbaan.

  1. Verhuis medewerker

Met mooi weer is verhuizen nou eenmaal veel leuker dan in de stromende regen of bij temperaturen rond het vriespunt. Studenten die houden van actief bezig zijn tijdens het werken en in een team veel werk verzetten, kunnen in de lente aan de slag voor verhuisbedrijven.

  1. Evenement medewerker

De evenementenkalender vult zich ook altijd weer als de lente komt. Van muziek- tot sportevenementen of culturele bezienswaardigheden; het buitenseizoen van de evenementen gaat weer van start vanaf de lente. Op deze evenementen zijn altijd veel helpende handjes nodig in allerlei functies. Als jij van veelzijdigheid in jouw werk houdt en goed samen kan werken, dan is een bijbaan in de evenementen branche zeker wat voor jou.

  1. Festival medewerker

De eerste buitenfestivals staan ook alweer op de planning. Op festivals zijn medewerkers nodig voor o.a. achter de bar, voor schoonmaak werkzaamheden en als hostess. Bezoek jij zelf vaak festivals, maar kun jij ook een feestje vieren terwijl jij aan het werk bent? Dan is dit jouw ideale lente bijbaan.

  1. Sport instructeur

De goede voornemens van sporten komen ook altijd weer met het mooie weer. Dit betekent dat veel mensen gaan hardlopen in het park, maar ook de bootcampclubjes breiden weer uit. Heb jij een sportachtergrond, dan sluit een bijbaan als bootcamp instructeur perfect aan.

      6. Promotie medewerker

In de winter vinden de meesten promotiewerk niet de beste bijbaan die ze kunnen bedenken. Met  weer en wind sta jij op straat om producten uit te delen aan voorbijgangers. Wanneer de lente komt, verandert deze gedachte echter volledig. Studenten met een bijbaan op kantoor zijn dan jaloers op de promotiemedewerkers bij mooi weer.

      7. Tourgide

In iedere stad zijn er bureaus die uitjes organiseren in de stad voor groepen. Als tourgide ga jij mee als gids met toeristen of begeleid jij een groep die als bedrijfsuitje een spel in de stad gaat doen. Als jij sociaal bent ingesteld, een vlotte babbel hebt en het leuk vindt om op pad te zijn, dan is dit jouw ideale lente bijbaan.

      8. Tuinieren

Misschien niet de eerste bijbaan waar jij aan denkt als student, maar de openbare tuinen en groenvoorzieningen in de gemeentes moeten wanneer de lente komt weer opgeknapt worden. Als jij groene vingers hebt, zou dit wel eens de perfecte bijbaan zijn in de buitenlucht.

      9. Groepsleider naschoolse opvang

Bij verschillende organisaties die naschoolse opvang aanbieden, halen de medewerkers de kinderen van school . Ook zijn er sport BSO’s waar de kinderen voornamelijk sporten na school. Als het mooier weer wordt, kunnen de kinderen lekker naar buiten en jij dus ook!

    10. Koerier

Als koerier ben jij natuurlijk niet de hele tijd buiten, omdat je veel tijd in de auto doorbrengt. Tussen het bezorgen van pakketjes door kun jij wel even een frisse neus halen en genieten van het zonnetje. Als koerier bepaal jij vaak zelf jouw tijd en kun je daarom tussendoor even 5 minuten genieten van het mooie weer.