News / Blog

< Back to overview

Top 10 leukste kinderfeestjes in Amsterdam

Room in Return is op zoek gegaan naar welke leuke bijzondere kinderfeestjes er op locatie mogelijk zijn. Hieronder zie je onze persoonlijke top 10 kinderfeestjes in thuishaven Amsterdam.

1. Het Woeste Westen, voor de kleine avonturier

Het Woeste Westen is een natuurspeeltuin in het Noordwesten van het Westerpark. Je kunt er een vlot of een hut bouwen, in bomen klimmen of insecten ontdekken. Een hele fijne plek voor kinderen tot 13 jaar om in Amsterdam het natuurleven te proeven.

Voor een verjaardag is het mogelijk om bijzondere activiteiten te doen zoals een houtvuur leren aanmaken (en daarna popcorn maken of pannenkoeken bakken), groenten en fruit plukken/oogsten en er daarna mee koken of een katapult maken. Er zijn veel activiteiten mogelijk, die kun je op de site van het Woeste Westen bekijken. Let op, de kinderfeestjes bij het Woeste Westen zijn ver van tevoren volgeboekt!

2. Het Kinderkookkafé, voor de jarige chef

Het Kinderkookkafé is echt een gouwe ouwe, het bestaat al langer dan dertig jaar! Vroeger zat het Kinderkookkafé op de Oudezijds Achterburgwal. Tegenwoordig vindt je het aan het Vondelpark (nummer 6B). Op reguliere dagen kun je er tegen schappelijke prijzen in ongedwongen sfeer onder andere koekjes bakken, worstenbroodjes maken of muffins versieren. Het Kinderkookkafé is gericht op kinderen van 0 tot 13 jaar.

Het Kinderkookkafé biedt verschillende culinaire kinderfeestjes, elk programma wordt aangepast aan een leeftijdsgroep. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er bijvoorbeeld diner feesten. De kinderen bereiden dan onder begeleiding een 3 gangen diner voor en maken zelf de verjaardagstaart. ‘s avonds kunnen dan de ouders van het diner komen genieten. Erg leuk! Kijk op de site van het Kinderkookkafé naar de mogelijkheden.

3. Arena Kidstour, voor de actieve voetballer

Een verjaardagsfeestje vieren in de Amsterdam Arena? Ja, dat kan! Het programma duurt twee uur en is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. De kinderen krijgen een paspoort en doen mee aan een speurtocht/interactieve rondleiding. Ze komen op plekken waar ze anders nooit zouden komen. Wat dacht je van een kijkje in de perskamer of een potje voetballen in de gracht? Er is de mogelijkheid om na afloop met zijn allen nog een patatje te eten bij de Febo. Een droom van een verjaardag toch?

4. Lasergamen in de Tunfun, voor de stoere man

Bijna alle jongens vinden lasergamen leuk. Er zijn verschillende plekken waar lasergamen mogelijk is in Amsterdam, ook in combinatie met een verjaardagspartijtje. Het voordeel van lasergamen in de Tunfun is dat de kinderen voor of na het lasergamen ook vrij kunnen spelen in het overdekte speelpark. Het lasergamen zelf duurt 2 keer 20 minuten en verder kun je dus onbeperkt “vrij” spelen in de Tunfun. De verschillende opties en details van de kinderfeestjes en arrangementen zijn te bekijken op de site van de Tunfun.

5. Spyctive Misdaadspellen, voor de echte spion

Dit kinderfeestje is even heel anders dan anders…! Bij Spyctive Misdaadspellen is het zo dat je een tijdje voor de datum van het feestje een map ontvangt met een missie die de kinderen moeten oplossen. Hierbij zitten ook allerlei hints in enveloppen die je zelf hoort te verstoppen en spionnen paspoorten voor de kinderen. Het materiaal is erg mooi gemaakt. Mijn dochter heeft een jaar of drie terug een missie via Spyctive Misdaadspellen gedaan en het was zeer geslaagd.  Je kunt de locatie van het kinderfeestje zelf kiezen. Het kan buiten, door de wijk, in het park, in het bos maar het zou eventueel ook thuis kunnen of op een andere binnenlocatie.

De Spyctive Misdaadspellen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar t/m 13 jaar. Je kiest je missie aan de hand van de leeftijdsgroep van de kinderen op het feest en aan de hand van de locatie, dus binnen of buiten. Wat het geheel extra spannend en realistisch maakt is dat de kinderen tijdens de missie continu telefonisch contact en contact per email hebben met de “geheim agenten van het Nationaal Opsporingsinstituut, de Noi92″.

6. De Hermitage, voor de creatieve kunstenaar

In een van de mooiste musea van Amsterdam is het mogelijk om op woensdag of in het weekend op artistieke wijze een kinderverjaardag te vieren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er wordt een mooi kunstwerk gemaakt speciaal voor het feestje  maar het is ook mogelijk om de reguliere kinderateliers te boeken. Het beste kan telefonisch geïnformeerd worden wat het aanbod is op de datum van het feestje. Op de site van de Hermitage kan wel bekeken worden welke ateliers er voor kinderen aangeboden worden.

7. 020studio, voor de toekomstige beauty queen

Tijdens een visagie verjaardagsfeestje leren de kinderen van een professionele visagiste hoe ze zichzelf mooi kunnen make-uppen en krijgen ze les in hairstyling. Een leuke en leerzame workshop voor tienermeisjes! 020studio biedt ook modellenfeestjes waarbij de meiden een fotoshoot krijgen bij een professionele fotograaf, designfeestjes waarbij de kinderen een sieraad of telefoonhoesje maken, een sprookjesfeestje en nog veel meer.

020studio is niet alleen leuk voor kinderpartijtjes: ze hebben het hele jaar door een veelzijdig aanbod workshops en lessen zoals naailessen voor kinderen en volwassenen, een kinderkapsalon, visagie lessen, fotografie lessen, styling lessen en moeder & dochter workshops haar invlechten.

8. Glow Golf, voor de originele grappenmaker

Een glow in the dark minigolf! Glow golf is echt heel apart. Zeg tegen de kinderen dat ze witte kleding aantrekken want het effect is dan mooier. Het thema van de minigolf is “Back to the Future”, het traject loopt door verschillende tijdperken. De kinderen leren zodoende spelenderwijs ook nog eens wat geschiedenis tussen het golven door! Na afloop krijgen de kinderen hun Glow Golf Vaardigheids Bewijs en kunnen ze in het Grand Café een echt feestmaal krijgen zoals pannenkoeken of kroket met friet.

9. De ontdekhoek, voor de nieuwsgierige ontdekker

In De Ontdekhoek draait alles om, hoe kan het ook anders, ontdekken! Hartstikke leuk voor kinderen om hier spelenderwijs van alles te leren, van hoe je foto’s kunt ontwikkelen tot aan hoe je een munt slaat of hoe je chips maakt van aardappels. De kleintjes worden echt betrokken bij de proeven en experimenten (meer dan 30 dus je bent er uren zoet). Je kunt lekker alles uitproberen en overal aankomen. De perfecte plek voor kinderen dus! Een feestje bij De ontdekhoek is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Er zijn overigens niet alleen in Amsterdam ontdekhoeken maar ook in Rotterdam, Zwolle en Den Bosch.

10. Kano- en Waterfietsenverhuur Amsterdamse Bos, voor de dappere waterrat 

Bij lekker weer is dit natuurlijk fantastisch! Lekker een uurtje met 2 pers. kano’s of waterfietsen rondvaren en daarna pannenkoeken eten. Daarna kan er nog fijn verder gespeeld worden in het Amsterdamse Bos. Is het je niet stoer genoeg, dan kun je voor de Survival optie kiezen. Dit is voor zowel volwassenen als kinderen bedoeld en niet echt een verjaardagspartijtje. Je krijgt eerst een instructie en dan ga je onder begeleiding 3,5 uur varen in Canadese kano’s. Verder info is te krijgen via de site van het Kano- en Waterfietsenverhuur.