News / Blog

< Back to overview

The Hunger Games anno 2016

Oh, je kent het wel: "De Hunger Games anno 2016", "The Stufi-Games", "Game of Euro’s"… Een week overleven op bijna niets. En nee, iets ‘lenen’ uit het kastje van je huisgenoot zit er écht niet in! Bijna even zwaar als Katniss Everdeen en John Snow het ooit hadden. Gaat er al een belletje rinkelen? Juist, ik heb het over die laatste week tot de studiefinanciering (stufi) komt.
Jij als student in Utrecht wilt deze week overleven, er nog steeds leuk uit zien én eh.. een drankje drinken op vrijdagavond, toch!? Misschien zelfs nog wel naar de kapper. Klinkt dit bekend? Dan ben je waarschijnlijk wel iemand die van het goede leven houdt en moet je zeker even verder lezen voor gratis tips over leuke (goedkope) adresjes!SEXY BACK

Mijn eerste tip betreft beauty en zal vooral door de dames met open armen worden ontvangen. Je wilt er niet drie weken bijlopen als een beauty en de laatste week als een beast, over het algemeen. Dus moet je ongesteld worden en ziet je huid er rampzalig uit? Is je haar pluiziger dan dat van mijn borstelcavia Fenne? Ga dan eens naar het Beauty College in Utrecht Overvecht. Op de Kretadreef 61 zit namelijk niet alleen de school, maar ook een kapsalon, pedicure én een schoonheidssalon! Ik ben er zelf al meerdere malen geweest en voor 8,50 heb je een fris kapsel, een kopje thee en wanneer je zin hebt in wat te knabbelen zelfs nog een koekje of twee. Voor een tientje heb je al een gezichtsbehandeling van een half uur én een ontspannende massage (en vergeet die koekjes niet...)

VRIJMIBO

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik dat woord voordat ik op kamers ging niet eens kende... Het is misschien niet echt de plek voor een middagborrel vanwege de openingstijden, maar wat zeker een bezoekje van jouw studentenportemonnee waard is, is de Cambridgebar op de Uithof. Deze bar wordt gerund door studenten en het is dan ook niet meer dan logisch dat jouw portemonnee niet zal lijden onder de prijzen wanneer het motto van de bar ‘voor en door studenten’ lijkt te zijn. Niet alleen kan je hier doordeweeks vanaf negen uur een drankje doen (mét tot tien uur zelfs nog een happy hour), ook zijn er vaak genoeg gratis leuke feestjes. Wat willen jij en je portemonnee nog meer? …Precies!

ARM(E JIJ)

Wordt het je allemaal even te veel wanneer heeft je kat ‘Poes’ weer eens aan je nachtkastje zitten krabben? Is je huisgenoot door je favoriete stoel gezakt? Als je jezelf richting de Oudegracht/Twijnstraat beweegt, kom je vanzelf uit bij de kringloop van stichting de ARM. Let op: ik doel hierbij niet op Poes die zich misdraagt en die je weg moet doen. Zeker niet! Ik doel hierbij op het zoeken van een nieuw oud nachtkastje en misschien wat kattenkruid voor Poes (twijfelachtig of je dit tweedehands kan krijgen, trouwens..) Niet alleen voor kleding kan je hier terecht, ook voor boeken. Veel boeken. Boeken heb je al vanaf één euro, en meubilair voor niet veel meer. Vergeet ook zeker niet om voor dat ene speciaalbiertje dat je in de Cambridgebar gedronken hebt en nu niet meer weg te denken is uit jouw voorradkast, een mooi glas te zoeken bij de ARM.

Als het goed is, kom je zo je laatste week wel door. Zo niet? Ik heb eens iets gehoord over ‘Hotel Mum & Dad’ Dat zou het proberen waard kunnen zijn! 

Liefs,

Charlotte