News / Blog

< Back to overview

Roll with it!

Soms vind ik het echt lastig om jullie te trakteren op een leuk lijstje in Utrecht. Daarom dit keer geen lijstje, maar weer een leuk verhaal over het op kamers wonen in deze fantastische stad! Wat is er nou zo leuk aan huisgenoten hebben? Het ligt er bij mij aan op welke dag je het vraagt! Vandaag is het een goede dag, want ik ga jullie wat vertellen over mijn oude huis(genoten). Mijn huisgenoten en ik zaten in een groepsapp, waar ik soms helemaal gek van werd. Soms was het vermakelijk, soms even praktisch. En soms… Heel soms, ging het over een feest waar ik interesse in had. Zo ook die ene avond toen het over een zogeheten ‘rollerdisco’ ging.

Vorig jaar, ergens in april, bereidde ik me voor op een zaterdagavond lekkers niets doen. Mijn vriend nam zijn zusje mee naar een concert en na afloop zouden ze bij mij blijven slapen. Ik zat toen net in een verhuizing tussen twee kamers in hetzelfde huis. Dat was ideaal: zijn zusje kon in mijn oude kamer slapen en mijn vriend en ik zouden in mijn nieuwe kamer slapen. Toen ik hoorde dat er ergens in Utrecht een rollerdisco was, had zeker mijn interesse gewekt. Ik heb altijd al eens naar een rollerdisco gewild. Dus als mijn vriend dan toch lekker naar een concert ging, kon ik ook net zo goed uit gaan.

Dus daar ging ik, samen met zo’n zes andere huisgenoten, naar een onbekend clubje dat we na veel zoeken gevonden hebben. Daar betaalden we vijf euro entree en mochten we naar binnen. Het concept ‘rollerdisco’ was iets te weinig roller en iets te veel disco, maar dat mocht en zou de pret niet bederven! Toen wij eenmaal goed en wel binnen waren, werden de rolschaatsen die je daar kon lenen onder gebonden en was het ‘go with the flow’. Letterlijk, want iedereen (er was voor zo’n tien man rolschaatsen) liep of een beetje heen en weer te dansen, of schaatste in een cirkel. De sfeer was erg losjes en vrolijk, de mensen vonden het helemaal niet erg als je bijna onderuit ging en iemand per daarom even vastpakte. In alle eerlijkheid heb ik me kostelijk vermaakt met van tijd tot tijd eens goed lachen als iemand viel (tenzij diegene bleef liggen).

Dat is zo geweldig aan Utrecht. In ieder steegje, achter iedere deur schuilt een verhaal. Zo zijn er ontelbaar veel feesten waar je maar net van moet weten en die je avond van ‘saai’ naar ‘onbetaalbaar’ kunnen omzetten. Je moet net weten waar te kijken, en je moet vooral geen verwachtingen hebben en lekker meegaan met dat wat op je pad komt, dan wordt het zo een van de beste avonden van je leven!

Groetjes! Charlotte